Tolwegen/heffingen

Tolwegen

In Zweden is het verplicht om “belasting zware motorvoertuigen” (BZM) te betalen voor vrachtauto’s met een toegestaan totaalgewicht van ten minste 12 ton voor het benutten van alle autosnelwegen en E-wegen. De aangifte van de BZM kan alleen elektronisch via de computer op het bedrijf of op een terminal (verkooppunt van voorheen eurovignetten). De elektronische aangifte is tevens geldig in België, Denemarken, Luxemburg, en Nederland en kan bij een wegcontrole overal on-line gecontroleerd worden.

Een lijst van aangiftepunten is te downloaden van de website van Ages, http://www.ages.de.
Voor meer informatie, zie www.belastingdienst.nl.

Tunnels/bruggen
• Sont (Öresund Link)
Deze brug-tunnelcombinatie verbindt Denemarken en Zweden via de plaatsen Kopenhagen en Malmö. Onderstaande basistarieven zijn in euro’s, gelden vanaf 1 januari 2015, exclusief 25 procent BTW.
Voertuigen tot en met 6 meter zonder aanhanger : 37,60
Vrachtauto’s van 6 tot en met 9 meter                      : 75,20
Vrachtauto’s van 9 tot en met 20 meter                    : 137,60
Voor informatie kunt u contact opnemen met de exploitatiemaatschappij: Öresund Konsortiet, Customer Service tel. 0045-70239040, fax -33416580, kunderservice@oeresundsbron.com, www.oresundsbron.com.
• Svinesund
Vrachtauto’s dienen te betalen indien zij de Svinesund willen oversteken op de grens tussen Noorwegen en Zweden. De tol bedraagt 100 Zweedse of 90 Noorse kronen voor voertuigen boven 3,5 ton ttg. De tol, geheven door de Svinesundsforbindelsen AS (eigendom van Statens Vegvesen in Zweden), kan worden betaald in contanten, bepaalde kredietkaarten of via het AutoPASS-kastje. Voor informatie, tel. 004781500067, post@svinesundforbindelsen.no.